Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2009

TI ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΠΙΝΟΥΜΕ Coca Cola;


Από μια φίλη πήρα το παρακάτω e-mail και το αναμεταδίδω.

Τα πρώτα 10 λεπτά: 10 κουταλιές ζάχαρης εισχωρούν στο σύστημά σας. (100%της προτεινόμενης ημερήσιας χρήσης.) Ο λόγος που δεν κάνετε αμέσως εμετό από την υπερβολική δόση ζάχαρης είναι το φωσφορικό οξύ που κόβει την γεύση και σας επιτρέπει να κρατήσετε το αναψυκτικό στο στομάχι σας.
20 λεπτά: Το ζάχαρό σας προκαλεί μια έκρηξη ινσουλίνης. Το συκώτι σας ανταποκρίνεται σε αυτό, μετατρέποντας όση ζάχαρη μπορεί σε λίπος (και υπάρχει πολύ ζάχαρη αυτή τη στιγμή).
40 λεπτά: Η απορρόφηση καφεΐνης έχει ολοκληρωθεί. Οι κόρες σας διαστέλλονται, η πίεση του αίματος αυξάνεται και το συκώτι συνεχίζει να ρίχνει ζάχαρη στο αίμα. Oι δέκτες αδενοσίνης στον εγκέφαλό σας φράζουναποτρέποντας την υπνηλία.
45 λεπτά: Το σώμα σας ανεβάζει την παραγωγή ντοπαμίνης, ερεθίζοντας τα κέντρα ευχαρίστησης στον εγκέφαλό σας. Είναι ο ίδιος τρόπος που λειτουργείκαι η ηρωίνη.
>60 λεπτά: Το φωσφορικό οξύ δεσμεύει το ασβέστιο, το μαγνήσιο και τονψευδάργυρο στο χαμηλότερο έντερό σας, παρέχοντας μιας περαιτέρω ώθηση στομεταβολισμό. Αυτό γίνεται από τις υψηλές δόσεις της ζάχαρης και των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών που αυξάνουν επίσης την ουρική έκκριση του ασβεστίου.
>60 λεπτά: Οι διουρητικές ιδιότητες της καφεΐνης κάνουν παιχνίδι. (Σας κάνει να πρέπει να κατουρήσετε.) Τώρα βεβαιώνεται ότι θα εκκενώσετε τοσυνδεμένο ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο που πήγαινε στα κόκαλάσας καθώς επίσης και το νάτριο, τον ηλεκτρολύτη και το νερό.
>60 λεπτά: Δεδομένου ότι το rave μέσα σας πεθαίνει, θα αρχίσετε να έχετε μια συντριβή ζάχαρης. Μπορεί να γίνετε οξύθυμοι ή/και αργόστροφοι. Έχετε επίσης τώρα, κυριολεκτικά, κατουρήσει όλο το νερό που περιείχε η Coke, μαζί με τις πολύτιμες θρεπτικές ουσίες που το σώμα σας θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιήσει για να ενυδατώσει το σύστημά σας ή να χτίσει τα ισχυρά κόκαλα και τα δόντια.
Πως η Κόκα Κόλα και η Pepsι μας «ΒΟΗΘΟΥΝ» ;
Μπορείς να καθαρίσεις μια τουαλέτα: Καταβρέξτε με ένα κουτάκι Coca - Cola την λεκάνη της τουαλέτας. 1 ώρα μετά θα λάμπει από καθαριότητα. Το κιτρικό οξύ της Coke εξαφανίζει όλες τις χρωστικές κηλίδες από τις πορσελάνες. Μπορείτε να αφαιρέσετε την σκουριά από τον προφυλακτηρα του αυτοκινήτου σας: Τρίψτε τον προφυλακτήρα με ένα τσαλακωμένο αλουμινόχαρτο, βουτηγμένο στην Coca - Cola
Καθαρίστε τους πόλους της μπαταρία του αυτοκινήτου από την διάβρωση: Ρίξτε ένα κουτάκι Coca- Cola πάνω στους πόλους της μπαταρίας για να εξαφανίσετε την διάβρωση Η σκουριά φεύγει με την πρώτη: Απλώστε ένα πανί βουτηγμένο στην Coca - Cola στη σκουριά για λίγο χρονικό διάστημα Μπορείτε να αφαιρέσετε το γράσο από τα ρούχα: Ρίξτε ένα κουτάκι Coke πάνω στον λεκέ από γράσο, μαζί με απορρυπαντικό, και τρίψτε το κυκλικά. Η Coca - Cola / Pepsi θα βo ηθήσει να εξαφανιστεί ο λεκέςΜπορεί επίσης να εξαφανίσει την θολούρα από το παρμπρίζ σαςΑυτό το κατασκεύασμα το πίνουμε! Φυσικά το χρησιμοποιούμε για να καθαρίζουμε και τους λεκέδες μας. Και πληρώνουμε γι' αυτό!

Πληροφοριακά: Ο μέσος όρος pH των αναψυκτικών, π.χ. Coke & Pepsi είναι 3.4. Αυτή η ποσότητα οξύ είναι αρκετά δυνατή για να διαλύσει δόντια και κόκαλα! Το σώμα μας σταματάει να χτίζει τα κόκαλα περίπου στην ηλικία των 30. Μετά από αυτή την ηλικία αρχίζει να διαλύει τα κόκαλα κάθε χρόνο μέσα από τα ούρα μας, εξαρτώμενο όμως πάντα από την οξύτητα του φαγητού που λαμβάνει. Το διαλυμένο ασβέστιο καταλήγει από τις αρτηρίες, τα αιμοφόρα αγγεία, το δέρμα, τους ιστούς και τα διάφορα όργανα, στα νεφρά με αποτέλεσμα την δημιουργία της πέτρας στα νεφρά. Τα αναψυκτικά δεν έχουν καθόλου φυσικά στοιχεία (σε αντίθεση με τις βιταμίνες και το φυσικό νερό). Έχουν περισσότερη ζάχαρη, υψηλότερη οξύτητα και χρωστικά. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να πίνουν ένα αναψυκτικό μετά από κάθε γεύμα. Φαντάζεστε ποιο είναι το αντίκτυπο? Το αντίκτυπο? Το σώμα μας έχει μία ενδεικτική τιμή 37ο για τη λειτουργία της χώνευσης των ενζύμων. Η θερμοκρασία των αναψυκτικών είναι κατά πολύ μικρότερη από 37, μερικές φορές είναι πολύ κοντά στο 0. Αυτή η διαφορά θερμοκρασίας έχει σαν αποτέλεσμα να επηρεάζεται η διαδικασία των ενζύμων και να δημιουργεί stress στο χωνευτικό μας σύστημα κι αυτό να χωνεύει λιγότερο φαγητό. Στην πραγματικότητα το φαγητό ζυμώνεται. Το ζυμωμένο φαγητό προκαλεί δυσοσμία, αέρια, αποσύνθεση και δημιουργεί τοξικά, τα οποία απορροφούνται από τα έντερα, κι έτσι περνάνε μέσα στ ο αίμα απ ' όπου διοχετεύονται σε ολόκληρο το σώμα. Αυτή η εξάπλωση των τοξικών βοηθάει στην δημιουργία διαφόρων αρρωστιών.

Μερικά παραδείγματα:Πριν μερικούς μήνες, έγινε ένας διαγωνισμός στο πανεπιστήμιο Delhi «Ποιος θα πιει την περισσότερη Coke ?' Ο νικητής ήπιε 8 μπουκάλια και πέθανε επί τόπου από την υπερβολική δόση «μελανικής διοξίνης» στο αίμα του και μη επαρκής οξυγονώσεως. Από τότε, ο πρύτανης απα γόρεψε τα αναψυκτικά από την καντίνα του πανεπιστημίου. Κάποιος έβαλε ένα σπασμένο δόντι σε ένα μπουκάλι Pepsi όπου μετά από 10 ημέρες αυτό διαλύθηκε! Τα δόντια και τα κόκαλα είναι τα μόνο ανθρώπινα όργανα που μένουν άθικτα αρκετό καιρό μετά από το θάνατό μας. Φανταστείτε τι μπορεί να κάνει αυτό το αναψυκτικό στα ευαίσθητα έντερά σας και στο εσωτερικό του στομάχου σας όπου καταλήγει!

11 σχόλια:

 1. Ναι το είχα ξαναδιαβάσει, και είμαι πολύ εθισμένος... δεν μπορώ να την σταματήσω με τίποτα... το καλό είναι ότι δεν έχω πάθει τίποτα ακόμα.... την καλημέρα μου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εισαι Μικρός ακόμη για να πάθεις Aliti.
  Σ'αυτή την ηλικία
  προσέχουμε για να έχουμε
  στη μεγάλη.
  Νάσαι πάντα "σιδερένιος"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το έχω διαβάσει πρόσφατα...
  Ευτυχώς..... πίνω μόνο σπράιτ....
  Άραγε θα κυκλοφορήσει κάτι αντίστοιχο και για το σπράιτ?...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Έvaλες το "πόδι" σου στο "φτωχικό" μου
  και σε ευχαριστώ.
  Για το σπράϊτ.. νομίζω μια ματιά στην ταμπέλα με τα συστατικά θα σου λύσει πολλές απορίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Για το θάνατο του νικήτή στο Delhi δε το χα ακούσει και μου φαίνεται τραβηγμένο...
  Αλλά για καθάρισμα σκουριάς και οξέων το χω δοκιμάσει κιόλας...
  Καλύτερα μακριά λοιπόν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Aπίστευτή πληροφόρια φίλε Ζήση ειλικρινά δεν το ήξερα θα το στείλω σε ένα φίλο που κάνει διπλωματική πάνω στα θέματα της διατροφής και των συντηριτικών.
  Να είσαι καλά φίλε και ειλικρινά να γράφεις τέτοια ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ και άρτια επιστημονικά άρθρα.

  ΥΓ
  Σε ευχαριστώ που περνάς και απο την πλατεία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. NOVITO: Μη σου φαίνεται παράξενο Αμερικάνάκια
  είναι , πολλά συμβαίνουν.
  Νάσαι καλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Το παιδί της πλατείας: Νάσαι καλά για το
  "ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ"
  Όσο για την πλατεία...μάλλον θυμίζει αρχαία Ελληνική Αγορά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. εγω που επεινα παρα πολυ κοκα κολα,μολισ διαβασα το παραπανω κειμενο.....τη ν εκοψα τερμα η κοκα κολα για εμενα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. twra pou to diabaza eipia ena moukali kokakola 5 tsigara kai dyo sokolates ,,,,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. tpt dn kanei kalo sthn upervolh...;D

  ΑπάντησηΔιαγραφή