Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

ΓΥΝΑΙΚΑ - ΑΝΔΡΑΚΙ

"Οι μάγκες δεν υπάρχουν πιά" φωνάζουν οι γυναίκες. " Η γυναίκα έγινε ανδράκι" απαντούν οι άνδρες. Ο μοναδικός εμφύλιος που και οι δύο αντίπαλοι έχουν δίκαιο.
Όμως περισσότερο δίκαιο έχουν οι άνδρες. Η γυναίκα εργαζόμενη αναγκαστικά έγινε λιγότερο "θηλυκό" ,από τη γυναίκα νοικοκυρά .
Για να μπεί στην ανδροκρατούμενη αγορά εργασίας υποχρεώθηκε να γίνει λίγο ανδράκι. Υποχρεώθηκε να κρύψει ενα κομμάτι από τη θηλυκότητά της για να μην αποσπά τη ανδρική προσοχή από την εργασία του. Υποχρεώθηκε να φορέσει ανδρικό παντελόνι για να μην μπλέκεται το φουστάνι στα γρανάζια των μηχανών.Υποχρεώθηκε να κόψει τα μαλιά κοντά για να μειώσει το χρόνο της καθημερινής τους φροντίδας.
Πάνω από όλα όμως η γυναίκα εργαζόμενη υποχρέωθηκε να γίνει λιγότερο μητέρα. Και τα παιδιά λιγότερο παιδιά της. Μια "πληρωμένη μαμά" αντικατέστησε τη φυσική μητέρα. Και η γυναίκα έγινε λιγότερο μητέρα για τα παιδιά.
Η γυναίκα για να επιβιώσει υποχρεώθηκε να πουλήσει "στο διάβολο" της αγοράς εργασίας ένα κομμάτι από την καρδιά της γυναικείας φύσης, της θηλυκότητάς της .Της μητρότητά της ,του ενστίκτου του μητρικού φίλτρου.
Κέρδισε την αγορά εργασίας έχασε όμως τα παιδιά ,που τώρα βγαίνουν αγανακτισμένα στούς δρόμους.
Μιμούμενη τον άνδρα στην αγορά εργασίας έκανε το ίδιο και στην οικογένεια. Έγινε και λίγο πατέρας.
Η γυναίκα έγινε τελικά λιγώτερο γυναίκα , υποχρεώθηκε να γίνει λίγο ανδράκι. Έτσι όμως εγινε λιγότερο θηλυκό.
Έχουν δίκαιο οι άνδρες που έπαψαν να είναι παραδοσιακοί κυνηγοί, αφού δεν υπάρχει το παραδοσιακό κυνήγι.
Βέβαια κάτι αντίστοιχο συνέβη και με τους άνδρες. Γι'αυτό και οι γυναίκες έχουν δίκαιο.
Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

5 σχόλια:

  1. ΣΥμφωνώ μαζί σου, το πιο σημαντικό είναι ότι δεν είναι καν μητέρες πια... πολλές απλά νοιάζονται μόνο για την καριέρα τους θεωρόντας την πιο σημαντική από το να χαρίσουν ζωή σε έναν άνθρωπο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο δίκιο έχεις... Πηγαίνοντάς το λίγο πιό μακριά θα πω οτι γενικά η κοινωνία έχει αλλάξει από τη στιγμή που η γυναίκα έγινε, όπως σωστά λες, αντράκι. Είναι ένα θέμα, τη δημοσίευση του οποίου την παλεύω πολύ καιρό γιατί είναι λεπτό και μπορεί να παρεξηγηθεί και να προκαλέσει αντιδράσεις. Θα το κάνω όμως όταν κατασταλάξω στις εκφράσεις.
    Καληνύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mikre Aliti.
    Νομίζω πως και οι γυναίκες είναι θύματα μιας κατάστασης.Έπεσαν στηνπαγίγα χωρις να το καταλάβουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΘΛΙΟΙ
    Δεν νομίζω πως χρειάζεται δισταγμός για δημοσίευση τέτοιων απόψεων. Είναι μια μάστιγα στις ανθρώπινες σχέσεις, με θύματα όχι μόνο τις
    γυναίκες αλλά κύρια τα παιδιά.
    Η αλήθεια πάντα απελευθερώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμένα πάλι, αυτή η ιστορία μου θυμίζει την κότα και το αυγό. Ή το αυγό και την κότα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή