Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ


Μετα το "ΓΥΝΑΙΚΑ-ΑΝΔΡΑΚΙ" ,συνεχίζουμε σήμερα με το "ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ"
Εχουν δίκαιο οι γυναίκες που εκφράζουν αυτό το παράπονο. Που σημαίνει ότι και ο άνδρας έχει χάσει σήμερα ένα μέρος από την παραδοσιακή αρρενωπότητα.
Τρείς είναι κατά τη γνώμη μας οι αιτίες.
1. Η καθιστική ζωή. Οι ανάγκες της πνευματικής εργασίας έχουν καθηλώσει τον άνδρα σε μια καρέκλα για 8 με 10 ώρες. Η μειωμένη αυτή σωματική δραστηριότητα, αν δεν καλύπτεται από αντίστοιχη γυμναστική, οδηγεί αναγκαστικά το μυϊκό σύστημα του άνδρα σε μια κατάσταση υπολειτουργίας. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως το μυικό σύτημα κατά την λειτουργία του παράγει και αυτό ανδρικές ορμόνες. Όσο περισσότερο υπολειτουργεί τόσο οι ανδρικές ορμόνες θα μειώνονται στον ανδρικό οργανισμό.
2.Το μολυσμένο περιβάλλον και οι τοξικές ουσίες στα τρόφιμα ,έχουν δυσμενή επιδραση στο ορμονικό σύστημα του άνδρα. Είναι γνωστό το παράδειγμα των ορμονών στο κοτόπουλο και της επίδρασης του στην ανάπτυξη των αγοριών.
Από στατιστικές έρευνες μαθαίνουμε πως η παραγωγή σπερματοζωαρίων στον άνδρα έχει μειωθεί κατά 25 μέχρι 30%.
Αυτό σημαίνει πως έχουμε μια ,μικρή η μεγάλη , υποβάθμιση της λειτουργίας του ανδρικού ορμονικού συστήματος.
3. Έχει αλλάξει η διαπαιδαγώγηση των αγοριών μέσα στην οικογένεια. Μια γυναίκα ,λίγο ανδράκι δεν μπορεί να διαπαιδαγωγήσει τον αυριανό "μάγκα". Από την άλλη μεριά ο μπαμπάς που δεν είναι "μάγκας" πιά ,ουτέ να διαπαιδαγωγίσει μπορεί ,αλλά ούτε και να αποτελέσει το πρώτυπο του παραδοσιακού "μάγκα" για το αγόρι.
Φαίνεται πως για την κοινωνική πρόοδο και ο άνδρας και η γυναίκα πλήρωσαν ένα μικρό η μεγάλλο τίμημα. Θυσίασαν και δυό στο βωμό της κοινωνικής εξέλιξης ένα κομμάτι από τη θηλυκότητα και τη αρρενωπότητα αντίστοιχα.
Αντί για την εξίσωση των δικαιωμάτων των δύο φύλων, προχωράμε πρός μια εξομοίωση τους.
Όσο η "διαφορά δυναμικού" ανάμεσα στους δυό αντίθετους πόλους ,αρσενικό -θηλυκό θα μειώνεται, τόσο η ένταση του ηλεκτρικού ρεύματος (έρωτας -αγάπη) που ενώνει τους δύο πόλους θα μικράίνει.

2 σχόλια:

  1. Όσο η "διαφορά δυναμικού" ανάμεσα στους δυό αντίθετους πόλους ,αρσενικό -θηλυκό θα μειώνεται, τόσο η ένταση του ηλεκτρικού ρεύματος (έρωτας -αγάπη) που ενώνει τους δύο πόλους θα μικράίνει.


    Έτσι ακριβώς. Πιστεύω ότι όσοι έχουν καταφέρει να ρίξουν μια ματιά λίγο πιο μακριά, έχουν αντικρύσει ήδη το μέλλον της ανθρωπότητας και της ηθικής που θα την διέπει. Θα εξισωθούν πολύ περισσότερα πράγματα από τα δικαιώματα των φύλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή