Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Η ΜΗΤΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια της διαφθοράς στην Ευρώπη και όχι μόνο. Το γιατί είναι φυσικό να μας απασχολεί όλους.
.
Μια απάντηση στο εαυτό μου έδωσα διαβάζοντας τα ρεπορτάζ των εφημερίδων. Στην Υεμένη και στο Αφγανιστάν, λένε , για να κυριαρχήσουν οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν τη μέθοδο της δωροδοκίας των φυλάρχων. Δηλαδή την εξαγορά συνειδήσεων. Με άλλα λόγια τη διαφθορά.
.
Σκέφτηκα πως , από γεωφυσική άποψη η Ελλάδα είναι το Αφγανιστάν της Ευρώπης. Και η Υεμένη της Μεσογείου. Στους "Ταλιμπάν" της Ελλάδας δεν μπορεί εύκολα να κυριαρχήσει κανείς.
.
Αυτό έδειξε η επανάσταση του 21. Η αντίσταση κατά των Γερμανών. Αλλά το παραδέχθηκε δημόσια και ο Κίζιγκερ. "Οι Έλληνες είναι ατίθασος λαός". Οι ταραχοποιοί της Ανατολικής Μεσογείου. Ο μόνος τρόπος να τους "κατακτήσεις"είναι η εξαγορά των "φυλάρχων". Δηλαδή η διαφθορά.
.
Αυτό έγινε μεταπολεμικά με το Σχέδιο Μάρσαλ. Αυτό έγινε και με τα Ευρωπαϊκά κονδύλια.
.
Αυτό έγινε με την υπόθεση Ζήμενς , τις προμήθειες στα εξοπλιστικά προγράμματα , τις μίζες των φαρμακευτικών εταιριών στους γιατρούς.
.
Με το πέρασμα του χρόνου , βλέποντας τι γίνεται, μπαίνουν στο "παιχνίδι" και οι αξιωματικοί των φυλάρχων. Διεκδικούν μερίδιο από τη δωροδοκία. Και στο τέλος ,δικαιολογημένα, κάνουν το ίδιο και οι στρατιώτες.
.
Έτσι η διαφθορά μολύνει το σώμα ολόκληρης της κοινωνίας.
.
Όλα όμως έχουν κάποιο όριο. Με την αύξηση της διαφθοράς αυξάνεται και τό κόστος χρηματοδότησής της. Από την άλλη μεριά ,τα ταμεία των χρηματοδοτών , αδειάζουν λόγω οικονομικής κρίσης. Η δαπάνη πρέπει να μειωθεί. Και η αρχή δεν μπορεί να γίνει από τους φυλάρχους η τους αξιωματικούς. Θα γίνει από τους στρατιώτες.
.
Έτσι τη νύφη πρέπει να την πληρώσουν οι stagers και οι επιδοματούχοι υπάλληλοι. Οι αξιωματικοί , τα γκόλντεν μπόϋς , μένουν στο απυρόβλητο. Οι φύλαρχοι θησαυριζουν ασύστολα.
.
Όμως όποιος σπέρνει ανέμους αργά η γρήγορα θα θερίσει καταιγίδες..

3 σχόλια:

  1. αφου μπορουν να κοιμουντε υσηχοι οι διευθαρμενοι..... καπου καποτε θα απολογιθουν και αυτοι :))

    καλησπερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Όμως όποιος σπέρνει ανέμους αργά η γρήγορα θα θερίσει καταιγίδες.."

    Tην καλημέρα μου στον Αντίλογο!.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλοι γνωρίζουν ότι όσο ποιο αναπτυγμένος είναι ο καπιταλισμός τόσο μεγαλύτερη είναι η διαφθορά. Αν θέλει κάποιος να αντιληφθεί καλύτερα αυτήν την αρχή τότε ας αρχίσει για παράδειγμα από το σκάνδαλο Blackwaters (ΗΠΑ – μερικά δις) και ας καταλήξει στις Γερμανικές ψευδο-συνταγογραφήσεις (150 εκατ. από μία μόνο μικρή ομάδα υγειονομικών του Βερολίνου).
    Οι διάφορες γκρίζες οργανώσεις τύπου «Διεθνής Αμνηστία» θα πρέπει μάλλον να αλλάξουν συνταγή προπαγάνδας διότι αυτή που χρησιμοποιούν πάλιωσε και δεν μπορεί πλέον να εξαπατήσει κανέναν. Αξίζει να κάνει κάποιος μια μικρή έρευνα για την ουσία της δράσης αυτής της οργάνωσης και τους χρηματοδότες της διότι θα ξεκαθαρίσει πολλά.
    .
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή