Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ Ε Π Ι Σ Τ Ρ Ο Φ Η


Μετά από μια αναγκαστική εξάμηνη απουσία , επιστρέφω και πάλι με μεγάλη μου χαρά στον όμορφο κόσμο του ίντερνετ. Η επιστροφή μου αυτή συνοδεύεται από κάποιες αλλαγές στο προφίλ μου για τις οποίες αισθάνομαι την υποχρέωση να δώσω κάποιες εξηγήσεις.

Η πρώτη αλλαγή αφορά στο γεγονός ότι είμαι πλέον παππούς και αυτό θα ήθελα να το γνωρίζουν οι αναγνώστες.

Η δεύτερη αλλαγή αφορά στη γνωστοποίηση της ηλικίας μου. Γιατί μπορεί να είμαι παππούς αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είμαι και γέρος. Αν η κόρη μου αποφάσισε να με κάνει με το ζόρι παππού , αυτό δεν σημαίνει πως μπορεί να με κάνει με το ζόρι και γέρο. Όμως χαλάλι της άξιζε το κόπο. Πιστεύω όμως παράλληλα πως , η ηλικία μαζί με το φύλο , είναι δυο στοιχεία απαραίτητα για το προφίλ κάθε ιστολόγου. Ο κάθε αναγνώστης πρέπει να γνωρίζει τουλάχιστον αυτά τα δύο στοιχεία ενός προφίλ για να γνωρίζει , περίπου σε ποιόν απευθύνεται. Ανήκω στο 3% - 5% των εξηντάρηδων που χρησιμοποιούν την μπλοκόσφαιρα. Δεν ξέρω αν το στοιχείο αυτό είναι θετικό η αρνητικό για κάποιο ιστολόγιο. Η πράξη θα το δείξει.

Η τρίτη αλλαγή αφορά τον τόπο κατοικίας. Μετά από δεκαετή , σχεδόν , παραμονή μου στην Αθήνα , σαν επαρχιώτης πρόσφυγας , πραγματοποίησα μια "επιστροφή στις ρίζες". Για λόγους ανωτέρας βίας ( όχι προσωπικούς) επέστρεψα στο σπίτι όπου για 25 σχεδόν χρόνια έζησε όλη η οικογένεια και που τώρα μένω μόνος. Έφυγα από τα καυσαέρια της Αθήνας για να ζήσω σε μια εξοχική κατοικία 200 τ.μ. , μέσα σε ένα περιβόλι 7 στρεμμάτων. Έφυγα από την κόλαση της Αθήνας για να ζήσω στον παράδεισο της εξοχής . Αλλά ............εννοείται μόνος.

Η εξάμηνη απουσία μου οφείλεται στο γεγονός πως δεν υπήρχε τηλεφωνική σύνδεση. Είναι η πρώτη μέρα που , επί τέλους , έγινε δυνατή η σύνδεση με το ίντερνετ και μπορώ να κάνω αυτήν την ανάρτηση.

Ζητώ συγνώμη από τους αναγνώστες αυτού του ιστολογίου , αλλά δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά. Από εδώ και πέρα , εξαιτίας και της μοναξιάς της επαρχίας , θα αποτελεί τη σημαντικότερη δημιουργική μου απασχόληση. Το μοναδικό μεταφορικό μέσο για μια συνεχή περιπλάνηση στις γειτονιές του ίντερνετ. Ο Αντί-λογος του παππού ,πάντα κάτι θα έχει να πει στη γειτονιά των νέων , των .. μέσης ηλικίας αλλά και στη "φτωχογειτονιά " των παππούδων

Από τις 4 του Οκτώβρη και μετά στη χώρα γίνονται σημαντικές αλλαγές Πολιτικές , οικονομικές αλλά και κοινωνικές. Το έμπειρο μάτι του παππού κάτι θα έχει να πει για αυτή τη νέο-μεταπολίτευση.



Καλό χειμώνα .

9 σχόλια:

  1. ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΣΗ!... ΖΗΣΗ....
    Να είναι ΓΕΡΟ, ΔΥΝΑΤΟ,αλλά...και ΤΥΧΕΡΟ γενικά στην ζωή του!
    Και εσύ να είσαι καλά παππού να το χαρείς σε όλες τις φάσεις της ζωής του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Eva F
    Νάσαι καλά Εύα , ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Επι τέλους μετά από 6 μήνες πέρασα
    από τον Κήπο της Εδέμ για να χαλαρώσω με τα κελαϊδίσματα των πουλίων και να ακούσω αρχές του χειμώνα τη μελωδία του αηδονιού που χάθηκε από την αυλή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλως ηρθες ... με τα υπεροχα νεα σου .... να σας ζησει το νεο μελος.... και εσυ να εισαι καλα να χαιρεσε τον νεο υπεροχο τροπο που διαλεξες να ζησεις :))))
    εδω θα ειμαστε να τα λεμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ korinoskilo : Νάσαι καλά.
    Μόνο που έχω ένα πρόβλημα μαζί σου.
    Δυσκολεύομαι να είμαι ένας Αντί-λογος
    του παππού στις αναρτήσεις σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αφου το ξεχωριζεις το αντι-λογος.... οποτε και ο λογος που λες ειναι συμαντικος και ας μην ειναι αντι... και οταν ειναι αντι... παλι ολα καλα :))))

    καλησπερες ξαναμανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλώς ήρθες παππού! ?!!! (Δεν ήξερα την ηλικία σου)
    Να σου ζήσει και να το χαίρεσαι. Ελπίζω να μην "μαλακώσει" ο αντίλογος λόγω της καινούργιας "γλύκας" που ήρθε στη ζωή σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Iptamenos Ollandos:
    Καλώς ήρθες και εσύ
    στην "e-καλύβα"
    του παππού Ζήση.
    Να είσσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή