Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2009

ΘΑ ΤΡΙΤΩΣΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ;

Σε κάθε δύο δυσάρεστα γεγονότα στη ζωή μου , η μητέρα μου έλεγε : πρόσεξε θα τριτώσει το κακό. Όταν τύχαινε να τριτώσει ,συνέχιζε : μη φοβάσαι το κακό τρίτωσε.
.
Μετά τη νίκη του Σαμαρά σκέφτηκα. Την Ελλάδα την κυβερνάνε τρία πολιτικά "τζάκια". Η δυναστείες των Καραμανλήδων , των Μητσοτάκηδων , και των Παπανδρέου.
.
Η πρώτη κατέρρευσε στις εκλογές του Οκτωβρίου ,με τη συντριπτική ήττα του Κώστα Καραμανλή . Δέκα μονάδες πίσω από τον Παπανδρέου. Η δεύτερη κατέρρευσε στις εκλογές του Νοεμβρίου , με την συντριπτική ήττα της Ντόρας. Δέκα μονάδες πίσω από τον Σαμαρά . Αναρωτιέμαι αν το κακό θα τριτώσει και θα έχουμε κατάρρευση και της τρίτης δυναστείας ,των Παπανδρέου , με δέκα μονάδες διαφορά.
.
Πιστός στις προλήψεις πιστεύω πως το κακό , δεν μπορεί , θα τριτώσει. Οι λόγοι που οδήγησαν στην ανατροπή του Μπους από τον Ομπάμα , είναι οι ίδιοι που οδήγησαν στην ανατροπή της Ντόρας από τον Σαμαρά. Οι ίδιοι λόγοι θα οδηγήσουν, αργά η γρήγορα , και στην ανατροπή του Παπανδρέου.
.
Ο Καρατζαφέρης φαίνεται πως ετοιμάζεται να του "ανοίξει την πόρτα". Αν το θελήσει και ο Σαμαράς η υπόθεση θα είναι εύκολη. Το συγχαρητήριο τηλεγράφημα του Θεοδωράκη ,νομίζω πως είναι το "πράσινο φως", για μια τέτοια εξέλιξη. Δεν ξέρω γιατί , αλλά μου θυμίζει λίγο το "Καραμανλής η τάνκς".
.
Η εποχή του "αυτόματου πιλότου", της ελεύθερης αγοράς , που επέβαλλε μετριότητες στη διακυβέρνηση των κρατών τελείωσε Η "φουρτούνα"της οικονομικής κρίσης , και ο κίνδυνος της κατάρρευσης του συστήματος , επιβάλλουν ικανούς καπετάνιους στο τιμόνι. Διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος το καράβι να μην αντέξει την τρικυμία.

6 σχόλια:

 1. καλομελετα και ερχετε... και κακομελετα και ερχετε...
  πες και τα 3 καλα που εχουν συμβει τελευταια:Ρ

  καλησπερες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ενα ο Γιώργος πρωθυπουργός,ανέτρεψε το ένα τζάκι.
  Δυο ο Αντώνης αρχηγός , ανέτρεψε το άλλο τζάκι.
  Τρίτο ...περιμένω ,,είναι νωρίς ακόμη.
  Την καλησπέρα μου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μακάρι. Λίγη τάξη δεν θα μας βλάψει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Νικο:
  Ενας ειναι ο Σαμαρας
  και "προφήτης αυτου"
  ο Καρατζαφερης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανωνυμε:
  Απαντω με το σχολιο
  της koriniskilo.
  Καλομελετα και ερχεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή